Voel jij je moe
en/of futloos?
Heb je last van je buik
of regelmatig last 
van hoofdpijn?

Of ben je gewoon benieuwd hoe jouw lichaam ervoor staat?

Dan is de EMB bloedtest iets voor jou.

Deze vage klachten komen namelijk ergens vandaan. Soms kun je je vinger niet op de zere plek leggen en is de oorzaak soms moeilijk te achterhalen. De Energetische Morfologische Bloedtest, ook wel EMB genoemd, laat je precies zien waar jij een te kort aan hebt, of er sprake is van een intolerantie, welke organen extra ondersteuning kunnen gebruiken en of er bijvoorbeeld sprake is van een belasting door een parasiet, virus, schimmel of een bacterie.

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat je veel informatie uit het bloed kunt halen? Een EMB bloedtest kan met een (holischtische) benadering, belastingen en energetische belastingen aantonen. Zelf ben ik na vele onderzoeken naar mijn klachten met de EMB test eindelijk wijzer geworden van wat er speelde in mijn lichaam. Daarmee heb ik vele vage klachten eindelijk achter me gelaten. Lees onderaan de pagina mijn hele verhaal.

Naast het feit dat we precies zien wat er in jou lichaam gaande is, kunnen we met deze bloedtest veel gerichter te werk gaan. We weten precies waar we als eerste aan moeten werken. Doordat we direct de oorzaak van jouw vage klachten vinden, zit jij sneller weer lekker in je vel, en dat maakt deze test zo waardevol.

Herken jij een of meerdere onderstaande punten?

Bij de energetische morfologische bloedtest wordt met zowel een reguliere als met een complementaire bril gekeken naar het ingestuurde bloed. Hierdoor kan er veel bruikbare informatie aan het licht komen dat heel waardevol kan zijn. Zeker wanneer je dit aanpakt. Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond en met uiterst waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan en van cel naar cel.

Wat meten we precies met de EMB test?

Tevens worden andere reguliere waardes gemeten en geanalyseerd zoals:

Het doel van de EMB test is om inzicht te krijgen in welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten die je ervaart of klachten zullen geven in de toekomst.

Hoe gaat zo'n EMB in zijn werk?

Met een handige, hele kleine prikpen neem ik wat druppels bloed af uit je vinger en dit bloed vangen we op in een klein buisje. De afname is snel gedaan en er is weinig bloed nodig. Je voelt er weinig van! Vervolgens stuur ik het bloed op naar praktijk Wiersma waar het in het lab word onderzocht. Over het algemeen is de uitslag binnen 3,5 week binnen. Op basis van de uitslag maak ik een passend behandelplan.  Wil jij ook een EMB test doen? Dat kan zowel als nieuwe en als bestaande klant. We kunnen de bloedtest afnemen tijdens een intake/consult wat al loopt of je kunt er een aparte afspraak voor maken.

EMB bloedtest

Nieuwe klant
200,-
  • Uitgebreide intake van 60-90 minuten incl de bloedafname voor EMB​
  • Uitgebreid consult van 30-60 minuten om de uitslag te bespreken
  • Persoonlijk uitgewerkt behandelplan. Hierin vind je het voedings- suppletie advies, plan van aanpak en andere tips en adviezen omtrent voeding en suppletie.​
  • Na een 8 weken een contact moment om te kijk hoe je ervoor staat.​
  • 10% korting op supplementen

EMB bloedtest

Bestaande klant *
170,-
  • Uitgebreide intake van 60-90 minuten incl de bloedafname voor EMB​
  • Naast de overige consulten een uitgebreid consult van 30-60 minuten om de uitslag te bespreken
  • Persoonlijk uitgewerkt behandelplan. Hierin vind je het voedings- suppletie advies, plan van aanpak en andere tips en adviezen omtrent voeding en suppletie.​
  • Na een 8 weken een contact moment om te kijk hoe je ervoor staat.​
  • 10% korting op supplementen

* Deze prijs is voor klanten die eerder het 1:1 traject of het Succesvol Slank & Fit programma hebben gevolgd.
De bloedtest wordt NIET vergoed door de zorgverzekeraar. De overige consulten wel.
De kosten bedragen de bloedtest zelf (het materiaal en inkoop), verzendkosten, de afnametijd, de analysetijd in het lab en het uitleggen (consult) en het uitwerken van het uitgebreide behandelplan.

Wil je meer informatie over de test, de vergoedingen of de bloedtest laten afnemen?

Mijn ervaring met de EMB test.

Als je mij volgt op Instagram dan weet je dat ik de opleiding tot orthomoleculair adviseur basis volg op dit moment en ik, in oktober, de cursus heb afgerond om energetische morfologische bloedtesten af te nemen. De keus voor deze opleiding(en) was voor de mensen om mij heen geen verassing, want die kennen mijn verhaal. 

En het leek me geen betere plek om mijn eigen verhaal hier met jou te delen.

In 2016-2017 heb ik heel vaak last gehad van een blaasontsteking en had daardoor ongeveer een antibioticakuurtje per maand. Gek werd ik ervan, van de antibiotica, want dat doet een hoop met je lijf en je immuunsysteem, maar ook met dat vreselijke branderige gevoel daar beneden. In het ziekenhuis vonden ze geen aanwijsbare reden. Dat was voor hun de reden dat ik een onderhoudskuur van 3 maanden moest slikken, het zou daarna wel weg gaan.Niets was minder waar.

Het ging niet weg.
Ik werd ook nog eens enorm moe, had weinig energie om dingen te ondernemen, heel vaak een opgeblazen gevoel en vermoeide benen. Hiermee ging ik uiteraard naar de huisarts waar er bloed geprikt werd. Hier kwam niets uit, dus ik was gewoon gezond. de blaasontstekingen zouden wel verdwijnen en wat betreft dat opgeblazen gevoel, dat was pds. En daar moest ik het mee doen.

Zelf had ik het gevoel dat het niet klopte. Er was wel degelijk iets gaande in mijn lijf, maar meer onderzoeken wilde ze niet doen.

Ik besloot zelf stappen te gaan nemen en te gaan kijken naar wat de alternatieve geneeswijze me zou kunnen brengen.

Ik maakte een afspraak met een homeopaat en kreeg korreltjes mee. Tevens vermoedde ze dat ik een magnesium en een B12 te kort had. De korreltjes leken zijn werk te doen, de blaasontstekingen kwam en steeds minder vaak terug.

 Er was zelfs een moment dat de korreltjes een blaasontsteking had verholpen, wat mijn huisarts verwonderlijk vond.

Wat betreft de tekorten was ik sceptisch. Ik at gezond, hoe kan ik dan een te kort hebben? Toch hield het me bezig en besloot ik verder te zoeken. Ik had al eens eerder gelezen over een EMB bloedtest en besloot dat te gaan doen.

Je kunt het al raden. Mijn homeopaat had gelijk…
Ik had wel degelijk een te kort een magnesium en vitamine B21. Niet zo’n beetje ook.

Maar het bleek ook dat ik niet tegen tarwe en gluten kan en dat ik een parasiet had in mijn darmen, (omgedoopt tot Pietje Parasietje door collega’s, haha), die alles wat ik at, opat. Waardoor mijn darmen niet instaat waren alles wat ik binnen kreeg een voedingstoffen ook daadwerkelijk op te nemen. Het vermoeden was dat ik de parasiet 3 jaar eerder had opgelopen. Aangezien ik mijn klachten tot die tijd heb kunnen terughalen.Al mijn klachten vielen op hun plek!
De blaasontstekingen, mijn immuunsysteem stond dan ook 24/7 aan.

Mijn buikklachten en mijn vermoeidheid.

.. Ik had eindelijk iets waar ik aan kon werken.

Ik kreeg op advies een voedingsplan en bepaalde supplementen, stopte met het eten van tarwe en gluten en na een paar dagen werden de klachten erger. Man, wat heb ik mijzelf slecht gevoeld. De orthomoleculair vertelde mij vooraf al dat als de klachten erger werden, de supplementen hun werk deden. Alles moest mijn lichaam uit. En dat klopte, na een aantal weken voelde ik mijzelf echt 10x beter en waren de klachten bijna weg. En sindsdien heb ik geen blaasontsteking meer gehad (en nu hoop ik niet dat ik dit jinx 😉

Na een aantal maanden deed ik een hertest om te kijken of Pietje Parasietje mijn lijf verlaten had en hoe het ervoor stond met mijn vitamine en mineralen panel. En met de uitslag was ik mega blij. Pietje was verdwenen en mijn lichaam leek een heel stuk gezonder. Tuurlijk was er nog wat werk aan de winkel, maar dat is niet zo gek als je lichaam al 3 jaar keihard aan het werk is.

Ik heb in deze weken ondervonden dat er veel lichamelijke klachten verholpen kunnen worden met voeding. In deze tijd eten we vaker om ons lichaam te vullen ipv te voeden waardoor veel mensen met vage klachten blijven rondlopen. 

Ik riep dan ook naar iedereen die het maar horen wilde, dat, als ze het geld hebben, ze deze test moesten doen. Ik weet dat tegenwoordig veel mensen bepaalde lichamelijke klacht hebben die ze voor lief nemen. I don’t judge, deed ik ook.. En dat is precies de reden waarom ik heb gekozen deze opleidingen te volgen, zodat ik iedereen kan helpen zich weer echt goed te voelen. Zonder pijntjes en vage klachten. Het leven is om van te genieten, niet met buikpijn of hoofdpijn op bed te gaan liggen.

*Laat ik wel even duidelijk zeggen dat ik hiermee de reguliere zorg niet wil afvallen. Absoluut niet! Ik ben heel erg dankbaar voor het hele zorgsysteem. Ik hoop dan ook ooit dat de reguliere en de alternatieve zorg met een dun lijntje kan gaan samen werken om zo Nederland op zijn gezondst te krijgen.

Veelgestelde vragen

Jazeker, we kunnen een afspraak maken op locatie of we kijken naar een prikpunt bij jou in de buurt. We zullen de uitslag bespreken via videobellen en ontvang je het behandelplan in je mailbox.

Er is niet veel bloed nodig, slechts 1 (in sommige gevallen 2) prikje in je vinger. En nee, het is slechts een klein prikje dus het doet geen pijn.

Ik stuur het bloed op naar praktijk Wiersma, het lab waar ik mee samen werk. Binnen ongeveer 3 weken ontvang ik de uitslag en zullen we een datum inplannen om het behandelplan te bespreken.

Jazeker! Ieder mens is anders en ieder mens heeft een andere aanpak nodig. Op basis van de uitslag van de EMB werk ik een persoonlijk voeding- en suppletieplan uit die we bespreken in een uitgebreid consult. Alles wat je nodig hebt om vaarwel te zeggen tegen die vage klachten!

Je mag me ten alle tijden hier al je vragen stellen of mij een berichtje via Instagram sturen. 

Ⓒ  De Online Gewichtsconsulent  – Rowan Veltkamp

Ⓒ  De Online Gewichtsconsulent  – Rowan Veltkamp